כאוס כלכלי, פיטורי עובדים, הפסדי ענק במשק. לחץ, סטרס, עצבים. המדינה בטירוף ואף אחד לא יודע מה עומד לקרות. עולה השאלה מה יעלה בגורלו של תקציב השיווק והפרסום? האם בעת משבר הקורונה יש להפסיק לרכוש מדיה? האם יש לחשוב מחדש על מאמצי השיווק והמכירות בעידן שגם כך אנשים יוצאים החוצה פחות? התשובה המדויקת – תלוי. הרי בכל משבר יש הזדמנויות והמציאות אינה צבועה בשחור ולבן.
קריסת חברות התיירות ופריחת מוצרי הלמידה מרחוק
כך למשל בעוד שעסקי התיירות קורסים יש עסקים אחרים שיכולים לפרוח – מוצרי תוכן מהבית שמהווים תחליף למפגשים פרונטליים למשל. וכפי שאתם כבר יכולים להניח – נייר טואלט למשל. ובכל זאת, אם כן הייתי צריך להציע פסיקה חד משמעית הייתי אומר – זה הזמן לצמצם בתקציבי רכישת המדיה.
פרסום או יח"צ? התשובה – יח"צ, דווקא עכשיו
קורונה – היום שאחרי: ובכל זאת, מי שיצמצם ברכישת מדיה צריך לזכור שהעובדה שהוא מנסה לעבור את המשבר – אינה מספיקה. במקביל – יש כבר לחשוב על היום שאחרי – אם לא משקיעים בגיוס לקוחות יש להשקיע – בשימור לקוחות. מבחינה שיווקית אין ספק שיצירת תוכן חי, כזה שמניע את קהל היעד להגיב ולהתייחס או תוכן שמייצר ערך – זה האפיק שצריך לזכרות למרב המאמצים כרגע. ולכן מודעות , באנרים, שילוט חוצות – כל מה שטומן בתוכו "הקאה" חד כיוונית של מסרים קצרים ומדויקים – פחות משמעותי כרגע. בעת זו יש להשקיע יותר מאמץ על תוכן חם, באיכות, בהעמקת מערכת היחסים. כדי שהלקוחות שלכם לא ישכחו אתכם ביום שאחרי.
חברות השיווק פספסו הזדמנות ליחסי ציבור טובים
לאור כל אלו דווקא בתקופה זו אני שם לב לפריחה נקודתית בתחום יחסי הציבור, ואיני מופתע. כולם חרדים שהלקוחות יעלמו להם, כולם רוצים לתקשר איתם – כולם רוצים להיות בשיח אודות הקורונה ולקחת חלק בחשיפה התקשורתית. מי שלא עשה זאת היטב אלו הם רשתות השיווק וחברות הפארם – אלו העלו את המחירים של מוצרי הגיינה דווקא בתקופה שהציבור זקוק לחיבוק החם שלהם – וחטפו אימפקט תקשורתי שלילי. חייב להודות שזה פשוט מטופש שאף יועץ תקשורת לא אמר ללקוח שלו – "בוא נוציא הודעה לתקשורת שאנחנו מורידים את המחירים של מוצרי הגיינה כמחווה לציבור בעת החירום". בעיקר מוזר שמלך ה"עוף בשקל" רמי לוי, לא עשה זאת.
שווה לזכור שבכל משבר יש הזדמנות ובעוד שהמשק כולו מבכה על המצב הנוכחי – כבר מעכשיו יש להתכונן לתקופה שאחרי הקורונה